Het is niet de meest logische gedachte, maar een grote restaurantketen als McDonald’s voelt zich zeer betrokken bij het milieu. McDonald’s draagt graag bij aan een gezond milieu door gebruik te maken van energiezuinige apparatuur en door hun milieubeleid op basis vanĀ Reduce, Re-use en Recyle.

Reduce
In alle filialen van de keten McDonald’s wordt sinds 1 januari 2008 alleen nog maar gebruik gemaakt van groene energie en groen gas. Een bijzondere wijze van besparing is het gebruik van watervrije urinoirs, waardoor per jaar 115.000 liter water wordt bespaard.

Re-use
McDonald’s heeft de verpakkingsmaterialen van al haar producten meer milieuzuinig gemaakt. Geen foamverpakkingen meer, maar verpakkingen van gerecycled karton. De verpakkingen zijn ook weer opnieuw te gebruiken vanwege het recycling proces.

Recycle
In en om elk filiaal van McDonald’s zijn vuilnisbakken geplaatst op zwerfvuil te kunnen beperken. Ook zorgen werknemers ervoor dat de directe omgeving schoon wordt gehouden door regelmatig zwerfvuil te verwijderen.

Tags: