Stel je voor, je wordt voor het eerst in je leven uitgenodigd voor een high tea party. Natuurlijk wil je daar wel goed voor de dag komen. Wat dien je als vrouw te dragen tijdens een high tea?

Lees de uitnodiging

De eerste stap bij het uitkiezen van je outfit, is altijd het lezen van de uitnodiging. Misschien staat hier een dresscode op. Volg die dan zo goed mogelijk. Staat er geen specifieke dresscode vermeld op de uitnodiging, ga dan uit van de persoon die je uitnodigde, het weer en de reden voor het feest. Als de high tea plaatsvindt in een luxe hotel of restaurant, kleed je dan wat formeler dan wanneer het feest plaatsvindt bij iemand thuis.

uitnodiging-tea-party

Draag smart casual

Een high tea is een speciaal feestje. Het doet denken aan feestjes van vroeger, waarbij mensen veel tijd besteedden aan hun kleding en uiterlijk. Draag daarom een smart casual outfit: die is zowel modieus als een beetje chique. Voor dames betekent dat een elegant jurkje met een jasje, of een nette pantalon met een zijden blouse en daaronder een mooi setje pumps.

Draag een hoed

Bij een echte Engelse high tea hoort natuurlijk een hoed. Hoeden kun je kopen bij warenhuizen, boetieks of natuurlijk online. Blader door tijdschriften om te zien welke hoeden tegenwoordig in de mode zijn.

tea-party-outfit

Kies elegante accessoires

Een tea party is de ultieme gelegenheid om je favoriete sieraden en accessoires uit de kast te halen. Broches, kettingen, zijden sjaals en haarbanden zijn allemaal uitstekende accessoires voor tijdens een high tea.

Glimlach

De laatste tip: glimlach! Een high tea is een gezellige, vrolijke aangelegenheid. Je komt er in contact met leuke mensen en je krijgt er lekker eten. Alle reden dus om te blijven lachen!

Tags: