De naam High Tea zegt het eigenlijk al, er is bij dit samenzijn thee betrokken. Thee is voor Engelsen een heel belangrijk product, zelfs zo belangrijk dat zij zeggen dat hun beschaving is begonnen toen ze thee gingen drinken. Voor Nederlanders ligt het drinken van thee natuurlijk anders. Maar net zoals de Engelsen zijn wij heel enthousiast over het concept van de High Tea.

De Nederlandse High Tea
Het begrip High Tea is afkomstig uit Engeland, maar is niet hetzelfde gebleven. In Engeland wordt de officiële High Tea gebruikt rond 6 uur, wanneer de arbeiders thuiskwamen en thuis werden verwend met thee en allerlei maaltijden zoals witte bonen in tomatensaus en kleinere hapjes. De Engelsen noemen deze maaltijd ook wel Meat Tea.
In Nederland kennen we de High Tea als een gezellig samenzijn met vrienden, familie of collega’s. De Engelsen kennen dit als Afternoon Tea, een tussendoortje rond 4 uur ‘s middags. Bij deze thee worden hartige en zoete hapjes geserveerd zoals scones, appeltaart, chocoladetaart, sandwiches, hartige taart en aardappelsalade. De Nederlandse variant van de High Tea wordt vaak geserveerd met cupcakes, kleine gebakjes, worstenbroodjes en kaasbroodjes.

Aankleding van een High Tea thuis
Wanneer u thuis een High Tea organiseert ligt de nadruk op de thee en de hapjes. Maar ook de aankleding van de tafel is niet onbelangrijk. Een chique tafelkleed, etagères voor de hapjes, schaaltjes met kleine hapjes, servetten die bij het tafelkleed passen en nette borden voor de gekozen lekkernijen geven extra sfeer aan de High Tea. Kleuren die goed passen bij een High Tea zijn wit, roze en paarse tinten.

Een locatie uitkiezen voor een High Tea
Het is mogelijk om een High Tea zelf te organiseren thuis, maar het is in veel restaurants mogelijk om een High Tea te bestellen. Restaurants bieden vaak te mogelijkheid om samen met hen te kiezen welke hapjes u bij een High Tea wilt laten serveren. Misschien heeft u al een locatie in gedachten om een High Tea te organiseren. Maar als dat niet het geval is, kan het lastig zijn om te kunnen kiezen uit al de verschillende locaties. Om u te helpen, kunt u via zoekmachines of speciale pagina’s voor High Tea locaties zoeken naar de perfecte locatie voor uw High Tea. Vaak geven deze pagina’s ook tips over locaties zodat u uw keuze goed kunt afstemmen op uw wensen.