Een eigen High Tea maken

Een High Tea organiseren is tegenwoordig helemaal hip, maar waarom zou u dit niet helemaal naar uw eigen wensen doen? Een eigen High Tea organiseren is niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Het begint allemaal met het uitdenken van de hapjes die u wilt serveren. De locatie voor de High Tea, het uitnodigen van de gasten en het selecteren van thee voor de High Tea zijn ook belangrijke stappen die u doorloopt wanneer u een High Tea organiseert.

Zoete hapjes voor de High Tea
Bij een High Tea horen natuurlijk zoete hapjes zoals koekjes, cupcakes, gebakjes en chocolade gerechten. Het is heel erg leuk om de originele Schotse scones te gebruiken bij een zelfgemaakte High Tea. Scones zijn zoete gebakjes die geserveerd worden met jam en clotted cream. Op de klassieke scone zijn veel varianten te bedenken, zoals scones met appel en kaneel, met chocolade of hartige scones met kaas en spekjes.

Een ander leuk idee voor de High Tea is het maken van cupcakes. Cupcakes zijn er in een brede variatie van smaken. Er zijn cupcakes met banketbakkersroom, met slagroom of met een fruitige vulling. Een cupcake maakt de High Tea bijzonder vanwege het uiterlijk van deze schattige hapjes. De cupcake wordt meestal gemaakt met een mooie topping in combinatie met decoraties zoals bloemen, snoepjes, roomcreaties of marsepeinen vormen. U kunt uw cupcakes maken zoals u dat wilt en u kunt hiervoor gebruik maken van recepten van bekende Nederlanders die hun recepten graag met u delen, zoals de Chocolade Cookie Monster cupcakes.

Hartige hapjes voor de High Tea
Ook voor de hartige hapjes is het goed mogelijk om hier zelf voor de keuken in te gaan. Worstenbroodjes, kaashapjes en sandwiches zijn eenvoudig zelf te maken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een mini ham-kaas croissantje te serveren, om zelf worstenbroodjes te bakken of om een salade te maken met gerookte zalm en rucola. U kunt steun vinden in recepten op internet of in kookboeken. Ook hier zijn cupcakes weer te gebruiken om uw High Tea een leuke uitstraling te geven. Cupcakes met spinazie, kaas en zelfs met bitterbal kunnen prima gebruikt worden in iedere High Tea.

Kortom, het zelf maken van een High Tea is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel leuk. U kunt altijd andere mensen vragen om u mee te helpen met de voorbereidingen en vervolgens samen genieten van wat u heeft gemaakt.